Читај ми!

Семења негира "опуштеност"

Кастер Семења, освајачица сребрне медаље у Лондону у трци на 800 метара, негирала је да се није трудила у финалу, како би избегла расправу око њеног пола.

Јужноафричка атлетичарка Кастер Семења демантовала је данас спекалуције да се није трудила у финалу олимпијске трке на 800 метара у Лондону.

Семења је трку завршила као другопласирана, а поједини познаваоци атлетике трвде да је Јужноафриканка имала снаге, али да је намерно слабије истрчала како би избегла нову расправу око њеног пола.

"Пружила сам максимум, ма шта људи говорили. Увек ће бити прича, али они који то раде се не разумеју у атлетику. Срећна сам и са сребрном медаљом. Није било лако, приметила сам да су и остале девојке биле уморне, па сам морала да 'пребацим на турбо'", рекла је Семења локалним медијима по повратку из Лондона.

Она је додала да ће на наредним Олимпијским играма покушати да освоји златну медаљу и да ће сву пажњу усмерити на Светско првенство у Москви.

Семења је пажњу јавности скренула 2009. године освајањем светске тутуле у Берлину, као и због теста којем је била подвргнута како би се утврдио њен пол.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво