Читај ми!

Конфете за рукометашице, звуждуци за Вујановића

Црна Гора дочекала олимпијце. Хиљаде људи прославилo сребрну медаљу рукометашица. Председник Филип Вујановић извиждан.

Дочек, који је почео наступима црногорских певача све док на бину нису изашле рукометашице, трајао је до три сата после поноћи када је организован велики ватромет.

Више хиљада људи окупило се на Тргу већ од 22 часа и чекало да поздрави тридесет троје спортиста који су представљали Црну Гору на Олимпијским играма.

Авион са рукометашицама и ватерполистима је на подгорички аеродром слетео у 45 минута иза поноћи где је потом одржана конференција за штампу после које су отвореним аутобусима кренули ка центру града, кроз шпалире навијача дуж читавог пута.

Председник Црне Горе и потпредседник ДПС-а Филип Вујановић извиждан je када је стао пред микрофон да се обрати хиљадама грађана Црне Горе који су се окупили да поздраве најбоље црногорске спортисте.

Чим је најављен, Вујановића су дочекале салве звиждука и повика: "Уа", након чега му је требало више од минутa да почне да говори. Током целог обраћања била је иста атмосфера, уз скандирање: "Е вива веро Монтенегро".

"Очекујемо да ће их бити још више у Бразилу. Зашто не би наш једриличар Миливој Дукић освојио медаљу, или Данијел Фуртула добацио до медаље, или зашто не би судбина доделила Срђану Мрваљевићу медаљу коју је заслужио. Велико поштовање великим ватерполистима, а највећи понос, хвала и дивљење нашим рукометашицама", рекао је Вујановић.

Он је подвукао да ће имена рукометашица бити уписана златним словима у историју Црне Горе.

"Хвала им што су донеле славу нашем рукомету, црногорском спорту и Црној Гори", додао је Вујановић.

У име спортиста, тек нешто после један након поноћи, присутнима су се обратиле у Бојана Поповић, Маја Савић и Никола Јановић.

"Од 11. августа смо натерали свет да нам се клања", поручила је са бине Маја Савић, капитен рукометне репрезентације, којој је финале са Норвешком, заједно са Бојаном Поповић, био посљедњи меч у играчкој каријери.

Представник генералног спонзора Црногорског олимпијског комитета, "Теленора", уручио је рукометашицама чек на 26.000 евра као награду за сребро.

 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво