Гасол се радује Америма

Финале кошаркашког турнира у Пекингу пре четири године било је једно од најузбидљивијих у историји. Ово у Лондону, својеврсна реприза тог финала, обећава да буде још боље. Чекали смо другу шансу, прилику за освету, и верујем да је нећемо пропустити, рекао је Пау Гасол.

Кошаркаш Шпаније Пау Гасол изјавио је данас да његов тим очекује тежак меч против САД у финалу Олимпијских игара у Лондону, али и да се радује новом сусрету са Американцима.

У финалу Игара у Пекингу пре четири године САД су славиле са 118:107, а питање победника решено је у последња два минута меча.

"У Пекингу је било веома неизвесно и емоционално. Осетили смо да имамо шансу и борили смо се све до краја меча. Знамо да ће и сада бити тешко, али то је за нас велика прилика. Драго нам је што ћемо имати нову шансу. Поента је да изађете на терен, уживате и покушате да пружите што бољу партију", рекао је Гасол.

Шпанија је пласман у финале изборила после победе и великог преокрета у другом полувремену против Русије (67:59), док су Американци без проблема савладали селекцију Аргентине са 109:83.

"Имаћемо тежак задатак против Шпаније, јер су веома високи, али ни њима неће бити нимало лако", рекао је селектор САД Мајк Крижевски.

За NBA звезде све осим злата био би неуспех.

"Све осим тога било би разочење за нас. Веровали смо да можемо да додјем до финала и сада смо ту. Остала је још само једна утакмица", рекао је Кармело Ентони, стрелац 18 поена у полуфиналу.

Финални меч на програму је сутра од 16 сати.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара