Читај ми!

Преокрет "фурије" за финале

Одличном игром у другом полувремену, Шпанија преокренула меч против Русије и заслужено букирала место у финалу Олимпијских игара. Пау Гасол одличан, јунак "фурије" Хозе Калдерон. Кириленко трагичар у јако бледој "зборнаји" у другом делу.

Кошаркаши Шпаније пласирали су се вечерас у финале на Олимпијским играма у Лондону пошто су у полуфиналу победили Русију  са 67:59 (9:12, 11:19, 26:15, 21:13).

Најефикаснији у шпанској репрезентацији био је Пау Гасол, који је убацио 16 поена, док је Саша Каун био једини расположен у руској репрезентацији са 14 поена.

Русија, која је у једном тренутку имала 13 поена предности, а на полувремену водила са 11 разлике, није у наставку утакмице успела да задржи предност пре свега захваљући много бољој игри Шпанаца у нападу.

Јунак „фурије" био је Хозе Калдерон, који је просто експлодирао у другом полувремену и тројкама сломио одбрану Русије. Са друге стране, Андреј Кириленко је у неколико наврата имао прилику да смањи предност Шпаније, али је био изузетно непрецизан са линије слободних бацања.

У другом полуфиналном мечу вечерас ће се састати Аргентина и САД. Финале и меч за бронзу на програму су у недељу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво