Нико као Јусеин Болт

Да је којим случајем време у Лондону било наклоњеније атлетици, али и да сам Болт није по ко зна који пут успорио испред линије финиша, свет би видео још један светски или олимпијски рекорд. И овако, невероватни Јамајчанин је натерао свет у још један наклон након сјајне трке на 200 метара у којој је победник био познат већ након 50 – так метара.

Анализа Болтовог тријумфа у трци на 100 метра показала је да је Болт, за 9,63 секунде колико му је требало да стигне од стартне линије до финиша, додирујући земљу провео не више од две секунде. Готово да је нетачно назвати оно што Болт ради трчањем. То се јасно видело и у финалној трци на 200 метара.

Најбржи човек света Јусеин Болт још једном је потврдио своју класу освојивши још једно злато. Све три медаље освојили су атлетичари са Јамајке, што је успех који захтева подједнаку пажњу.

Болт је деоницу претрчао у времену 19,32 секунде, што је најбољи резултат ове сезоне и само две стотинке слабије од олимпијског рекорда.

Стекао се утисак да је Болт могао да обори можда и светски рекорд, који он држи у тој дисциплини и који износи 19,19, али је двадесетак метара пред циљем, некако у свом стилу, успорио.

Ипак, Болт је и поред тога успео да одбрани златну медаљу са претходих ОИ у Пекингу. Сребрну медаљу освојио је Јохан Блејк, Болтов тренинг партнер, који је дошао на циљ са временом 19,44 секунде.

Бронзану медаљу освојио је још један Јамајчанин Ворен Вир, који је дошао на циљ у времену 19,84 секунде.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво