Мање додавања, молим!

Мајк Крижевски има посао који је апсолутни сан сваког кошаркашког тренера на свету. Међутим, тренирати највеће звезде игре под обручима није нимало лако, али не из разлога на које би већина одмах помислила. Тренер Дрим тима и Дјук универзитета жели да његови играчи "ређе додају лопту" у приликама када би могли да постигну кош. Претерују са другарством и заједништвом, то штети екипи, рекао је Крижевски.

Селектор кошаркашке репрезентације Сједињених Држава Мајк Крижевски изјавио је да га више од тесне победе против селекције Литваније на олимпијском турниру у Лондону (99:94) брине то што се његови изабраници просто утркују ко ће бити успешнији асистент током игре.

"Наш тим краси сјајан дух и заједништво. Неколико пута су претерали са додавањима, а то другарство понекад зна да штети тиму. Дефинитвно можемо да играмо боље у нападу, али и у одбрани. Осећам да је ово што радимо права ствар и трудићемо се да наставимо у истом ритму", рекао је Крижевски.

Селекција Америке има максималан учинак у А групи, а у последњем колу састаје се са Аргентином, екипом против које је пре три недеље одиграла неизвестан припремни меч (86:80).

"Одбрана нас је спасила против Литваније, видећемо како ће се ствари одвијати против Аргентине. Сигурно су напредовали у односу на претходни наш меч, али и ми смо", рекао је звезда Бруклина Дерон Вилијамс.

Поред меча САД - Аргентина, у понедељак се састају Тунис - Литванија (12.15) и Француска - Нигерија (15.30)

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије