Кина земља бадминтона

Када лаик погледа листу добитника медаља у бадминтону на Олимпијским играма, помисли како се овај занимљиви спорт игра искључиво у Кини. Управо су представници ове земље успели да освоје златна одличја у свим конкуренцијама у овом спорту, што је готово успех без преседана, у било ком спорту, барем у скоријем периоду.

Кина је бадминтонска велесила. Представници ове земље освојили су злата у сви категоријама на олимпијском турниру у овом интересантном спорту.

У финали појединачне конкуренције, Кинез Дан Лин је након велике борбе и још већег преокрета савладао Чонг Веи Лија из Малезије са 2:1 у сетовима.

Након златних медаља појединачно и у пару у конкуренцији девојака, али и конкуренцији мешовитих парова, Кини је тако припало злато у синглу и дублу код мушкараца.

Премда је Малезијац Ли добио први сет са 21:15, уследио је преокрет Лина који са 21:10, и затим 21:19 долази до тријумфа.

Невероватно је да и бронзана медаља иде Кинезима, јер је Лонг Чен био бољи од Хјун Лија из Јужне Кореје, такође са 2:1 у сетовима.

Кинеска комбинација Чаи Јун и Фу Хаифенг донела је Кини злато и у паровима, којим је сачуван стопостотан учинак у овом спорту.

Чаи и Фу су надиграли представнике Данске Боеа и Моргенсена са 2:0 у сетовима. Овом победом је и комплетиран невероватан успех кинеских такмичара, и наравно, само је настављен сјајн низ кинеских спортиста уопште у Лондону.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије