Мари донео злато Британцима

Мари је био супериоран током целог меча и овог пута је успео да, пред својом публиком, победи Швајцарца Роџера Федерера са 3:0 и своји златну медаљу. Федерер, један од најбољих тенисера света, данас као да није постојао на терену.

Британски тенисер Енди Мареј освојио је данас златну медаљу на Олимпијским играма у Лондону, пошто је у финалу победио Швајцарца Роџера Федерера са 6:2, 6:1, 6:4.

Мареј је сасвим заслужено дошао до првог великог трофеја у каријери, јер је у финалу, ношен огромном подршком публике, сасвим надиграо седмоструког шампиона Вимблдона. На путу до олимпијског злата био је бољи и од Новака Ђоковића, којег је са 7:5, 7:5 савладао у полуфиналу.

Британац се тако реванширао Федереру за пораз у финалу овогодишњег Вимблдона, када је Швајцарац славио са 4:6, 7:5, 6:3, 6:4.

Љубимац лондонске публике је силовито кренуо и добио први сет после 37 минута игре. Изузетно мотивисани Мареј наставио је у истом ритму, па је на старту другог сета направио брејк, повео са 2:0, и није устукнуо ни после маратонског трећег гема, када је Федерер на све начине покушавао да се врати у меч.

Мареј је у том десетоминутном неколико пута успео да спаси брејк лопту и касније на убедљив начин дође до вођства од 2:0 у сетовима и надомак освајања олимпијског злата.

Први тенисер света наставио је да греши, што је Британац искористио и после сат и 56 минута игре велике борбе тријумфално је окончао дуел.

Мареј је осим олимпијског злата освојио нових 750 бодова на АТП листи, док ће Федереру припасти 450.

Мари је први Британац који је освојио златну медаљу у тенису од Олимпијских игара 1908. године, такође у Лондону. Тада је злато освојио Џосаја Ричи.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије