Тадић и Јосиповић за регионалну лигу

Ако могу кошаркаши, зашто не би и фудбалери, још ако су председници сагласни, шта може да стоји на путу регионалне лиге у фудбалу. Председници Србије и Хрватске, Борис Тадић и Иво Јосиповић, подржали су идеју о формирању такмичења у којем би учествовали клубови са простора бивше државе.

Велика четворка бивше СФРЈ, коју су чинили Звезда, Партизан, Динамо и Хајдук, некада је уживала поштовање целе Европе. 

Последњих петнаестак година клубови са простора некадашње државе играју тек епизодне улоге у евро куповима.

Док је квалитет фудбала у свим земљама бивше Југославије на ниском нивоу, већ дуже време у јавости се води полемика, да ли је време да се обнови некадашња лига.

Као модел послужила је Јадранска лига у кошарци, која је дала одличне резултате, а најновија подршка пројекту јединственог фудбалског такмичења стигла је после састанка председника Србије и Хрватске, Бориса Тадића и Ива Јосиповића.

Председници две земље начелно су подржали идеју о формирању регионалне фудбалске лиге у којој би играли клубови из те две земље.

Тадић је рекао да подржава формирање регионалних лига, али да треба водити рачуна о безбедности. Председник Србије је додао да Јадранска лига у кошарци показује да је такво такмичење могуће.

Председник Хрватске Иво Јосиповић је нагласио да "начелно нико нема ништа против тога", истакавши да је то ипак "питање за надлежне савезе".

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара