Читај ми!

Пикси селектор Србије до 2026. године

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси продужио је уговор са Фудбалским савезом Србије до 2026. године.

Стојковић је репрезентацију Србије преузео у марту 2021. године, а са потенцијалним останком до 2026. постаће селектор са најдуговечнијим стажом на клупи националног тима.

Он је са националним тимом изборио пласман на Светско првенство 2022. и Европско првенство 2024. године.

"У улози селектора наше А репрезентације Драган Стојковић је омогућио Србији да први пут повеже учешће на два велика такмичења (СП у Катару и ЕП у Немачкој), уз то је остварио успех у Лиги нација (пласман у елитни ранг) и добио је поверење руководства наше организације да настави са радом и после ЕП у Немачкој. Очување континуитета у вођењу репрезентације један је од кључних фактора у постизању жељеног резултата", наводи се на званичном сајту ФСС.

Одлука ће званично бити усвојена на седници савеза у понедељак 27. маја.

"Продужетак сарадње са селектором Стојковићем у складу је са жељама и амбицијама ФСС да наша А репрезентација и у наредном периоду настави са успесима што се односи и на ЕП у Немачкој. Одлука ће званично бити усвојена на састанку Извршног одбора у понедељак 27. маја, одмах након седнице Скупштине ФСС у Старој Пазови", додаје се у саопштењу ФСС.

ЕП у Немачкој биће одржано од 14. јуна до 14. јула, а Србија ће играти у групи Ц са селекцијама Енглеске, Данске и Словеније.

недеља, 16. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије