Читај ми!

Србија остала без специјалне позивнице за СП у рукомету

Светска рукометна федерација (ИХФ) доделила је две специјалне позивнице за Светско првенствo Сједињеним Америчким Државама и Швајцарској, што значи да ни Србија ни Црна Гора неће добити шансу да играју на највећој планетарној смотри.

Рукометна репрезентација Србије после двомеча са Шпанијом није изборила пласман на Светско првенство због лошије гол разлике.

Дан након друге утакмице у Новом Саду, Рукометни савез Србије је Светској рукометној федерацији (ИХФ) послао званичан захтев за добијање специјалне позивнице (вајлдкарда) за учешће на Светском првенству.

Ипак, ИХФ је одлучио да позивнице додели Сједињеним Америчким Државама и Швајцарској.

Светска рукометна федерација у објашњењу наводи да ће САД осми пут наступити на Светском првенству, две године пошто су обезбедиле своје прве две победе икада и завршиле на 20. месту на првенству 2023.

"Пошто су Олимпијске игре у Лос Анђелесу 2028. удаљене само четири године, мушка репрезентација САД ће искористити ову шансу да се још више развија, јачајући језгро, што се показало током последњих месеци током пријатељских и међународних такмичења са јаким тимовима", наводи се саопштењу.

Када је реч о Швајцарској, ИХФ истиче да ће та земље 12. пут у историји бити присутна на Светском првенству, а други пут у последњих 30 година, пошто је у Египту 2021. завршила на 16. месту.

Светско првенство играће се у Хрватској, Данској и Норвешкој од 14. јануара до 2. фебруара 2025. године.

недеља, 16. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије