Коло одлуке

Фудбалско првенство Србије полако улази у завршницу, а већ у суботу би могло да буде и одлучено пошто ће Партизан и Црвена звезда играти вероватно пресудну утакмицу у борби за титулу шампиона Супер лиге.

Дерби 28. кола Супер лиге играће се од 18.30 на стадиону браниоца титуле првака Партизана, који би се понављањем успеха из првог овосезонског сусрета са Звездом и новом победом над вечитим ривалом учврстио на челу табеле са четири бода предности над црвено-белима.

Звезда ће имати вероватно последњу прилику да Партизану преотме лидерску позицију, пошто је тешко очекивати да ће црно-бели себи дозволити да изгубе бодове у преостала два кола, односно на гостовању код ОФК Београда и на мечу са Младим Радником на свом терену.

Слично, Партизан би могао само да се нада ће Звезда, у случају победе у 138. вечитом дербију, изгубити бодове у дуелу са БСК-ом из

Борче и на гостовању код Спартака, иако се тим из Суботице још за бори место на европској сцени.

Спартак ће у суботу од 16.30 дочекати Металац и покушати да се пробије до трећег места на табели које би му гарантовало излазак у квалификације за Лигу Европа.

Трећи је тренутно, са бодом предности над Спартаком, ОФК Београд, који ће у  малом градском дербију, такође од 16.30, гостовати код последњепласираног Чукаричког на Бановом брду.

Квалификације за Лигу Европа ће, у случају да Партизан одбрани титулу првака, играти и ОФК и Спартак, док за Звезду могу да навијају присталице Војводине, која би, под условом да београдски црвено-бели стигну до трофеја шампиона, у Европу ишла као финалиста Купа.

Првенство, међутим, нема толико значај за Војводину, која не може значајно ни да поправи ни да поквари своју позицију, тренутно пету.

Суботњи дуел са Радом, једини који ће почети од 15 сати, зато ће бити значајнији за београдски тим, који још није осигурао останак у Супер лиги, иако је мало вероватно да ће изгубити прволигашки статус.

Најугроженији су Чукарички, Млади Радник, Хајдук и Напредак, који са по 25 освојених бодова деле зачеље табеле. Ситуација је изузетно опасна и за БСК, који има 26 бодова, док је у нешто повољнијем положају Смедерево са 30.

Викенд ће зато донети изузетно важне сусрете у борби за опстанак. БСК ће бити домаћин Смедереву, а Хајдук, у недељу од 16.30, Младом Раднику.

Напредак ће бити гост Јагодини, која ће и следеће сезоне сасвим сигурно играти Супер лигу, као и Јавор који ће бити домаћин Борцу.

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара