Морао је неко да га заустави - Табило изгубио од Зверева у полуфиналу Рима

Немачки тенисер Александар Зверев пласирао се у финале мастерса у Риму пошто је у полуфиналу победио Чилеанца Алехандра Табила са 2:1 у сетовима (1:6, 7:6(7:4), 6:2).

Морао је неко да га заустави - Табило изгубио од Зверева у полуфиналу Рима Морао је неко да га заустави - Табило изгубио од Зверева у полуфиналу Рима

Александар Зверев је након преокрета елиминисао Алехандра Табила, најпријатније изненађење овогодишњег турнира у Риму, и наставио поход ка првом трофеју у 2024. години.

Пре доласка у Рим, Табило је био 32. тенисер света који на мастерсима никада није догурао даље од осмине финала, а онда је у главном граду Италије редом елиминисао Новака Ђоковића, Карена Хачанова и Џиџен Џанга, али није могао преко истрајног Зверева иако је деловао надмоћно у првом сету.

Чилеанац је петом играчу на АТП листи у првом сету препустио само један гем. Два пута му је одузео сервис, у петом гему поништио једине две брејк прилике које је Немац имао и мирно привео крају први део игре.

Други сет је био неупоредиво узбудљивији и изједначенији. Тенисери су били изузетно сигурни на свој сервис и једину шансу за брејк имао је Чилеанац у седмом гему, али је није искористио. Поен по поен, гем по гем, нико није стекао предност и дошло се до тај-брејка у којем је Зверев остао мирнији, добио га са 7:4 и изједначио на 1:1.

Одлучујући сет је личио на први, али са обрнуто подељеним улогама. Зверев је у трећем и петом гему узео два брејка вредна вођства од 4:1. Сигурно је сервирао до краја и без потешкоћа оверио победу и пласман у финале мастерса, где није био још од Мадрида 2022. године.

Немац ће се за 22. АТП титулу у каријери и први пехар на мастерс турнирима још од Синсинатија 2021. борити против бољег из другог полуфиналног дуела у којем се састају Николас Џари, још један Чилеанац, и Американац Томи Пол.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије