Одбојкашице Србије уписале прву победу у Лиги нација

Одбојкашице Србије победиле су у Рио де Жанеиру селекцију Тајланда резултатом 3:0 (25:13, 29:27, 25:19) у другој утакмици прве такмичарске недеље Лиге нација.

Женска одбојкашка репрезентација Србије уписала је први тријумф у шестом издању Лиге нација, пошто је, након пораза од Доминиканске Републике у четвртак, савладала Тајланд у другом мечу прве такмичарске недеље у Бразилу.

Подмлађена екипа коју је изабрао селектор Ђовани Гвидети није противницама са Тајланда препустила ниједан сет.

Српске одбојкашице су доминантно повеле са 1:0, освојивши први сет двоцифреном разликом (25:13), али је други био неупоредиво драматичнији и дужи.

Тајланђанке су имале предност од 23:19 и само два поена су их делила од изједначења, али су одбојкашице из Србије направиле серију 4:0, поравнале резултат, а затим и поништиле две сет лопте за противнице, пре него што су искористиле своју трећу за коначних 29:27.

Трећи сет је почео у знаку благог вођства репрезентације Тајланда, али су Српкиње брзо вратиле конце у своје руке и већ на 21:16 било је јасно да ће славити победу.

Најефикаснија у редовима Србије била је Вања Букилић са 16 освојених поена, док је Сара Лозо уписала 14, од чега чак осам у трећем сету. Код Тајланђанки се истакла Чачу Он Моксри, која је бројала до 11.

Наредни противник је Кина

Српским одбојкашицама остаје да у Рио де Жанеиру одиграју утакмице против Кине и домаћина Бразила.

Прва фаза Лиге нација игра се до 16. јуна, а финални турнир је на програму од 20. до 23. јуна на Тајланду. На завршни турнир пласираће се домаћин Тајланд и седам најуспешнијих националних тимова.

Након Бразила, одбојкашице Србије ће током друге такмичарске недеље од 28. маја до 2. јуна играти у Арлингтону у Сједињеним Америчким Државама, док им је последња станица од 11. до 16. јуна јапанска Фукуока.

Титулу у Лиги нација бране одбојкашице Турске, а најуспешније су Американке са три златна одличја. Репрезентација Србије је 2022. у Анкари освојила бронзу, што јој је до сада највећи успех.

Распоред утакмица репрезентације Србије у Бразилу:
16.5. Србија - Доминиканска Република 1:3
17.5. Србија - Тајланд 3:0
18.5. Србија - Кина 19.00
19.5. Србија - Бразил 15.00

субота, 01. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије