Читај ми!

Клопова увертира пред опроштај - сви трофеји и сарадници на "Енфилду"

Менаџер Ливерпула Јирген Клоп је пред последњи меч на клупи "редса" окупио све најбиже сараднике на "Енфилду" и фотографисао се уз све освојене трофеје за девет година рада.

Биће чудно без Јиргена Клопа на клупи Ливерпула. 

После девет година и уздизања Ливерпула поново у сам врх острвског и европског фудбала, Клоп наставља даље. Оставља тим Арнеу Слоту.

Пред последњи меч на "Енфилду" је истрчао ван редовног плана и програма, али са посебним поводом. Није заборавио оне који су му асистирали претходних девет година.

Сви његови сарадници су смештени на једном делу трибине "Енфилда", Клоп је потом истрчао на травњак и стао пред њих. На трибинама су се нашли и сви трофеји које је освојио уз њих, а затим је настао заједнички снимак и фотографија.

"Била је ово најинтензивнија недеља у мом животу. Нема потребе да се претварамо да је ово само обична седмица, кад је јасно да није. Прагматична сам особа, тако да посматрам ову утакмицу као последњу у сезони и после тога сви идемо на одмор. У четвртак сам се поздравио са играчима, роштиљали смо, не знам ни сам колико сам дресова потписао... Рећи збогом никад није лако, али поздравити се без осећаја туге значило би да време проведено у клубу није било добро. Напротив, било је одлично", истакао је Немац на последној конференцији за медије пред дуел завршног кола првенства Енглеске против Вулвса.

Немац је истакао да остаје жал за богатијим витринама.

"Могли смо освојити више пехара, свестан сам тога, али исто тако смо могли узети и мање. Свакако није пријатно када изгубите титулу са бодом заостатка за водећом екипом, али све је то део искуства. Дефинитивно смо имали шансу да освојимо више Лига шампиона, али и учешће у три финала је велики резултат. Наравно да није лако освојити трофеј против Реал Мадрида, они некако увек нађу начин да стигну до циља", рекао је Клоп.

У једном делу конференције је постао врло сентименталан.

"Волео сам све када је Ливерпул у питању, носим фантастична сећања на ово место. Никада нећи заборавити ни дан живота овде, јер сам упознао сјајне људе. Иако ништа није савршено у овом свету, људи у Ливерпулу су дефинитивно близу тога. Знајте да ћу увек бити ту ако граду или клубу будем потребан. Хоћу да будем од помоћи на било који начин", истакао је Клоп.

Клоп је након сјајног ангажмана у Борусији Дортмунд, са Ливерпулом освојио осам трофеја, укључујући Премијер лигу 2020. као и Лигу шампиона 2019. године.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије