Мурињо одлаже повратак у Енглеску

После пласмана у финале Лиге шампиона са екипом Интера, "посебни" одлаже повратак на Острво. Португалац који је од доласка у Италију редовно био на мети новинара и фудбалског савеза те земље, сада ужива у похвалама. Медији спекулишу да Мурињо чека Фергијево повлачење да заузме клупу "ђавола".

"Посебни" је прецртао први циљ ове сезоне, када је у сред Рима узео Куп Италије. Прва титула "отета" из руку највећих ривала ове сезоне, дала је додатни мотив миланској екипи да и у првенству у последња два кола обезбеди титулу, са бодом предности испред "римске вучице". 

Португалског стручњака очекује и последњи бој против Бајерна у походу на европски трон, али без обзира како се та утакмица заврши, нема сумње да је "посебни" већ сада љубимац навијача "неро-азура".

Пре само неколико месеци овај тренер је био на ивици стрпљења, с обзиром да није био у милости медија на Апенинима. Чести неспоразуми са италијанским новинарима и са фудбалским савезом те земље претили су да окончају каријеру на клупи Интера.

Ипак после избацивања Челсија, ЦСКА и Барселоне из даљег такмичења Лиге шампиона, освојени Куп Италије и титула која је на домак руке, променили су располажење код харизматичног Португалца.

Иако је најавио да са Интером има дугорочне планове, Мурињо не крије да му је жеља да се једног дана врати на Острво. Бивши тренер Челсија је после освајања Купа Италије навео да му и даље недостаје узбуђење енглеске Премијер лиге.

"Три године сам живео у Енглеској и знам да ћу се једног дана сигурно вратити тамо. А када? То нико не зна. Да ли ће то бити већ следеће сезоне? Не верујем, али једног дана сигурно ћу се вратити", рекао је Мурињо и додао да под повратком у Премијер лигу не подразумева и повратак на клупу Челсија.

"Челси је сјајан, али ја сам фудбалски тренер, а не само Челсијев тренер", истакао је португалски стратег.

Медији су Муриња већ прогласили за наследника Алекса Фергусона на клупи Манчестер јунајтеда, а са клупе Интера најлакше може да вреба то престижно место. Ипак цела ствар зависи од самог Фергусона, који за сада нема намеру да преда "диригентску палицу" неком другом менаџеру. 

Друга опција је градски ривал Јунајтеда, екипа Манчестер ситија, која би Мурињу дала  неограничена средства за куповину играча, нешто слично као када је Португалац радио у Челсију.

Ипак са те позиције врата Олд трафорда за Муриња би вероватно била заувек затворена, па је мало вероватно да ће "посебни" прихватити ту понуду. 

Иако се још није изјаснио да ли ће остати на клупи Интера, тешко је очекивати да ће Мурињо напустити ту екипу у скорије време, поготово ако његов тим освоји Лигу шампиона.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара