Плеј-оф за Лигу шампиона ?

Премијер лига у наредним годинама постаје још занимљивија. Челници најјаче фудбалске лиге на свету уводе плеј-оф, у којем ће се за једно место које води у Лигу шампиона борити четири тима.

Премијер лига разматра могућност да четврти учесник Лиге шампиона из Енглеске буде одлучен у плеј-офу, у коме би учествовали тимови који у шампионату заузму четврто, пето, шесто и седмо место.

Сада у Лигу шампиона директно иду три првопласирана тима из Премијер лиге, док четвртопласирани иде у квалификације.

Како је објавио Би-Би-Си (BBC), у Премијер лиги разматрају још неке варијанте, али идеја са увођењем плеј-офа делује најпримаљивије.

Сигурно је једино да никаквих измена неће бити у наредне три године, до када важи садашњи уговор о продаји ТВ права за утакмце Лиге шампиона. За сваку промену система такмичења неопходна је сагласност најмање 14 од 20 премијерлигашких клубова.

У Премијер лиги сматрају да би увођењем плеј-офа финиш шампионата Енглеске постао много занимљивији, а шансу да стигне до Лиге шампиона добио би и неки од клубова ван велике четворке. У пет од последњих шест сезона у елитном такмичењу играли су Манчестер јунајтед, Челси, Арсенал и Ливерпул.

О предлогу да се уведе плеј-оф први пут је разговарано на састанку премијерлигашких клубова 4. фебруара, а расправа ће бити настављена на скупу који ће бити одржан у априлу.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара