Буфон: само Милан може нешто да уради у Европи

Голман торинског Јувентуса Ђанлуиђи Буфон сматра да од италијанских клубова само Милан може да направи добар резултат у Европи.

Буфон је, након јучерашњег пораза свог клуба од 2:0 у дуелу са француским Бордоом, констатовао да италијански клубови нису у стању да се равноправно носе са најјачим европским тимовима.

"Велика је разлика измејду играња у Италији и Европи. У Италији се много тога базира на физичкој кондицији, док су у Европи сви одлично организовани. То се јасно видело на мечу између Барселоне и Интера. Уколико тим не функционише на свим нивоима, онда нема шта да тражи на гостовањима", нагласио је Буфон.

Он тврди да је једино Милан дорастао најјачим европским тимовима.
"Милан је одлично организован клуб, са великим фондом играча. Зато 'црвено-црни' играју традиционално добро у Европи и постижу сјајне резултате", закључио је голман Јувентуса.

Коло пре краја прве фазе такмичења Јувентус заузима друго место у "А" групи са бодом више од немачког Бајерна и предстојећи дуел та два клуба у Торину одлучиће који тим ће се пласирати у осмину финала Лиге шампиона.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара