Пареира поново селектор

Познати бразилски стручњак Карлос Алберто Пареира именован је за новог селектора репрезентације Јужноафричке Републике, годину и по дана пошто се повукао са тог положаја из породичних разлога - саопштила је у петак у Јоханезбургу Фудбалска асоцијација ЈАР, домаћин првенства света 2010. године.

То ће 66-годишњем Пареири бити рекордно, шесто првенство света у улози селектора.

Он је на овој дужности заменио земљака Жоела Сантана, који је прошле седмице добио отказ због скромних резултата његових изабраника у припремним мечевима за старт на "Мондијалу 2010."

Пареира је први пута био селектор репрезентације ЈАР од 2006. до априла 2008. године, када се повукао пошто је његова супруга оболела од рака. За то време водио је најбоље фудбалере ЈАР у 21 међудржавном сусрету. Затим се вратио у Рио де Жанеиро и препоручио Сантану за свог наследника.

Међутим, Сантана је са својим изабраницима претрпео осам пораза у девет последњих мечева.

Са најбољим фудбалерима Бразила Пареира је тријумфовао на првенству света 1994. у САД. Такође је водио "кариоке" на светском шампионату 2006. у Немачкој.

Још је учествовао на "Мондијалима" 1982. у Шпанији (са Кувајтом), 1990. у Италији (са УАЕ) и 1998. у Француској (са Саудијском Арабијом).

Он ће дебитовати на селекторској клупи ЈАР 14. новембра против Јапана, а затим ће, три дана касније, водити најбоље фудбалере те земље против Јамајке.

Као што је познато, наредно првенство света одржаће се од 11. јуна до 11. јула идуће године у Јужноафричкој Републици.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво