Србија сигурна у дуелу са Кипром

У утакмици трећег кола седме групе квалификација за првенство Европе, млада фудбалска репрезентација Србије победила је у Новом Саду селекцију Кипра резултатом 2:0 (1:0).

Србија је оба гола постигла после корнера, а стрелци су били Милан Милановић у 18. и Данијел Алексић у 89. минуту.

Орлићи су тако стигли до друге победе на три досадашње утакмице у Групи. Једини пораз претрпели су у првом колу када су у Новом Саду изгубили од првопласиране Словачке од које сада имају бод мање.

Наредну утакмицу најбољи фудбалери Србије узраста до 21 године играће у уторак у Вараждину са Хрватском.

Дуел са Кипром екипи Србије послужио је као добра припрема пред утакмицу у Вараждину, иако тим није пружио сјајну партију. Први гол постигао је из једине праве шансе у првих 45 минута, пошто је Немања Томић добро центрирао из корнера са леве стране, а мрежу Кипрана главом погодио Милан Милановић, стрелац победничког гола и у претходној победи над Норвешком.

Кипрани су у 28. минуту могли и до изједначења, пошто је Панајотис Пањотију одлично шутирао са 25 метара, али је голман Србије Бранислав Даниловић парадом спасио свој гол. При том и главом ударио у стативу.

Игра Србије била је значајно боља у другом полувремену у коме су домаћи имали много више прилика. Славко Перовић је у 50. минуту одлично утрчао на убацивање Томића са десне стране, али је на петерцу слабо захватио лопту, па је прилика пропала. Слична ситуација поновила се и три минута касније, када је центрирао Синиша Стевановић, а Адем Љајић налетео на ниску лопту и са 10 метара шутирао врло непрецизно.

Убрзо је у прилици био и капитен Миралем Сулејмани, који је побегао одбрани гостију и покушао да лобује голмана Кипрана, али је то учинио непрецизно. Одлично шансу је у 74. минуту имао и Душан Тадић, који је избио сам пред противничког голмана, али није успео да га савлада.  Бројни промашији Србију су могли скупо да коштају, пошто су Кипрани још једном угрозили гол домаћих, поново шутем са дистанце. Опет је, међутим, Даниловић био сигуран, док је нови шут гостију у наставку напада прошао тик изнад стативе.

Све наде Кипрана да би могли до бода срушио је у 89. минуту Алексић, после врло лоше реакције једног одбрамбеног фудбалера гостију, који је лопту из корнера главом само проследио на супротну стативу сопственог гола. Алексић је то искористио и атрактивним маказицама поставио коначан резултат.

Победа је могла да буде и убедљивија, пошто је већ у 90. минуту Перовић поново побегао одбрани гостију, али шутирао право у њиховог голмана.

Табела:

Словачка  3 2 1 0 5:3 7
Србија      3 2 0 1 4:2 6
Норвешка 4 1 1 2 6:7 4
Хрватска  2 1 0 1 3:3 3
Кипар       4 1 0 3 3:6 3

Наредне утакмице: Хрватска - Србија (13. октобра), Кипар - Словачка (14. октобра).

У бараж за европско првенство пласираће се победници 10 квалификационох група и четири најбоље другопласиране селекције. Победници седам утакмица баража избориће учешће на шампионату за играче до 21 године, који ће 2011. године бити одржан у Данској.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије