Читај ми!

Кецмановић против Монтеира, Лајовић са Сафијулином за друго коло Ролан Гароса

Српски тенисери Душан Лајовић и Миомир Кецмановић одиграће дуеле првог кола Ролан Гароса. Лајовић ће играти против Руса Романа Сафијулина, а Кецмановић против Бразилца Тијага Монтеира.

Другог дана Ролан Гароса на терене у Паризу, између осталих, изаћи ће и Душан Лајовић и Миомир Кецмановић.

Душан Лајовић ће имати изузетно захтевну препреку. Играће против Романа Сафијулина из Русије. Тенисери нису одиграли ниједан међусобни дуел, а ако је судити на основу уједначености на АТП листи - Лајовић је 59. играч, а Сафијулин 40 - делује да ће дуел бити веома занимљив.

Лајовићев најбољи резултат на другом гренд слему је четврто коло - 2014. године. На претходна три појављивања у Паризу учешће је завршавао у првом колу.  

Лајовић је ове сезоне играо неколико четвртфинала, а најзапаженији резултат остварио је у Барселони, игравши полуфинале против Стефаноса Циципаса који га је поразио у три сета, 2:1.

Дуел између Лајовића и Сафијулина постављен је као четврти на програму на терену број 5. Тешко је прогнозирати тачно време почетка, јер програм почиње у 11, а српски и руски тенисер ће последњи изаћи. 

Пре њих ће играти Јулија Стародубцева и Кристина Буча, а пре тога Анхелина Калинина и Камила Осорио, односно Александер Шевченко и Аслан Карацев. 

Миомир Кецмановић ће играти против Тијага Монтеира из Бразила који га је недавно елиминисао са мастерса у Риму после велике борбе.

Кецмановић је претходно два пута савладао тенисера из Бразила, 2019. године у квалификацијама за Аустралијан опен и 2021. године у Буенос Ајресу. Иако је српски играч 55. на листи, а Бразилац 88. тенисер на свету, очекује се велика борба сјајних и упорних тенисера.

Најбољи резултат ове сезоне Миомир је остварио на Аустралијан опену, играо је осмину финала против Карлоса Алкараза који га је победио у три сета.

Српски тенисер је прошле године такмичење на Ролан Гаросу окончао у првом колу, а најбољи резултат остварио је 2022. када је играо трећу рунду.

Кецмановић и Монтеиро су трећи на програму на терену број 9, иза дуела Jудмиле Самсонове и Магде Линет, односно Себастијана Баеза и Густава Хејде. Програм почиње у 11, а очекивања су да ће меч српског и бразилског играча почети у раним поподневним часовима.

Свакако најзанимљивији дуел другог дана Ролан Гароса, у првом колу, биће одигран на терену Филип Шатрије. Састаће се рекордер по броју титула Рафаел Надал и четврти носилац Александер Зверев.

Подсећања ради, прошле сезоне, повреда кука је Надала први пут после 18 узастопних наступа одвојила од турнира. Ове године, Шапанац је стигао као 276. тенисер на АТП листи, али је и даље први у срцима многих навијача, поготово у Паризу.

понедељак, 17. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије