Читај ми!

Вечерас финале 58. „Песме Евровизије“

Од 21 сат на Другом програму почиње пренос финала 58. „Песме Евровизије“ из Малме арене. На кладионицама и даље прво место заузима Емели из Данске, затим следе Норвешка и Украјина. Први пут финале „Евросонга“ проћи ће без земаља са простора бивше Југославије.

Финале 58. „Песме Евровизије" биће одржано вечерас у шведској Малме арени, када ће између 26 композиција жири и публика изабрати победника овогодишњег такмичења.

За победу на 58. „Евросонгу" ове године неће се надметати Србија, јер се „Моје 3" - Мирна Радуловић, Невена Божовић и Сара Јовановић нису пласирале у финале тог такмичења.

У финалној конкуренцији су представници Француске, Литваније, Молдавије, Финске, Шпаније, Белгије, Естоније, Белорусије, Малте, Русије, Немачке, Јерменије, Холандије, Румуније, Велике Британије.

Финалисти су и извођачи из Шведске, Мађарске, Данске, Исланда, Азербејџана, Грчке, Украјине, Италије, Норвешке, Грузије и Ирске.

Коначни редослед наступа одредили су продуценти, а потом га је верификовао извршни супервизор такмичења Јон Ола Санд.

Први пут у историји финале „Евросонга", проћи ће без земаља са простора бивше Југославије.

Као и ранијих година, житељи свих 39 земаља-учесница овогодишњег „Евросонга", међу њима и Србије, моћи ће вечерас да гласају за своје фаворите мећу 26 финалиста.

На кладионицама и даље прво место заузима Емели из Данске, затим следе Норвешка и Украјина.

РТС ће од 21 час преносити последње вече „Песме Евровизије", када ће се сазнати домаћин следећег „Евросонга".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво