26 песама у Гранде финалу Евросонга

Коначни редослед наступа одредили су продуценти, потом га је верификовао извршни супервизор такмичења. Први наступ припао је Француској, а последњи наступа Ирац.

По завршетку другог полуфинала, познати су сви финалисти Евросонга.  Представници 26 европских земаља ће се у суботу борити за престижни трофеј од стакла и титулу победничке композиције  58. "Песме Евровизије".

Од 17 учесника другог полуфинала, десет земаља je прошло даље:: Мађарска, Азербејџан, Грузија, Румунија, Норвешка, Исланд, Јерменија, Финска, Малта и Грчка.

Уз десет песмама са највише поена из првог полуфинала, као и 6 песама представника земаља које се директно пласирају, публика и жирији из 39 земаља Европе бираће у суботу  којој ће , од укупно 26 комозиција дати своје гласове и титулу победника Евросонга.

На основу раније обављеног прелиминарног жреба за победнике полуфинала и директне финалисте по којем је одређено ко ће наступати у ком делу вечери (првом или другом), продуценти су, непосредно по завршетку другог полуфинала и конференције за медије, предложили коначан редослед наступања финалиста који је верификовао Јон Ола Санд, извршни супервизор Песме Евровизије. На састанку шефова делегација у марту одређено случајним жребом да Шведска наступа под редним бројем 16.

Финално вече отвориће представница Француске, Амандин Буржуа, а затвориће Рајан Долан из Ирске.

Коначан редослед  наступа у финалу 58.Евросонга :

1. Француска

2. Литванија

3. Молдавија

4. Финска

5. Шпанија

6. Белгија

7. Естонија

8. Белорусија

9. Малта

10. Русија

11. Немачка

12. Јерменија

13. Холандија

14. Румунија

15. Велика Британија

16. Шведска

17. Мађарска

18. Данска

19. Исланд

20. Азербејџан

21. Грчка

22. Украјина

23. Италија

24. Норвешка

25. Грузија

26. Ирска

Као и ранијих година, житељи свих 39 земаља-учесница овогодишњег  Евросонга, међу њима и Србије, моћи ће сутра увече да гласају за своје фаворите међу 26 финалиста.

Директан пренос финалне вечери 58. Песме Евровизије је у суботу 18. маја u 21 час на Првом програму РТС-a, програму РТС Сателит, Дигитал и  РТС HD, а финале се може пратити и путем онлајн видео стриминга на сајту Радио-телевизије Србије ( http://www.rts.rs/page/live/ci.html ) и на главном евровизијском интернет порталу ( eurovision.tv ).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара