Вечерас друго полуфинале

Друго полуфинално вече Песме Евровизије у Малмеу РТС преноси на Првом и Сателитском програму. Вечерас у Малме Арени представиће се 17 евровизијских извођача, а само 10 најбољих композиција оствариће пласман за финале.

У финале 58. Песме Евровизије већ се пласирало 10 најуспешнијих композиција прве такмичарске вечери које заједно са шест директних финалиста из тзв. Велике петорке коју чине Велика Британија, Немачка,Француска, Италија и Шпанија и домаћин Шведска чине укупно 26 песама односно извођача које ћемо имати прилику да гледамо у суботу 18. маја, такође у преносу на РТС-у.

На Евросонгу 2013. баш током вечерашњег другог полуфинала гледаоци ће имати прилику да чују јубиларну 1300. евровизијску песму. Овај мали јубилеј припао је песми „Hold me" из Азербејџана у извођењеу Фарида Мамадова , а биће изведена под редним бројем четири.

У другом полуфиналу такмиче се и представници следећих земаља:
Летонија, Малта, Исланд, Сан Марино, Финска, БЈР Македонија, Бугарска Израел, Норвешка, Албанија, Мађарска, Швајцарска, Грузија, Јерменија, Румунија и Грчка и већ поменути Азербејџан, прошлогодишњи домаћин Евросонга.

Домаћини ове године, Јавни сервис Шведске и ЕБУ, припремили су и као и прве ноћи и ово вече занимљив ревијални програм у Малме арени. Завршница Песме Евровизије се приближава, па ће тако бројни фанови вечерас у Малме Арени са узбуђењем дочекати и редослед наступа финалиста у суботу 18. маја који ће бити познат после поноћи и прес конференције која је по стандарду одмах после такмичења.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво