Читај ми!

„Моје 3“ без финала

Упркос одличном наступу „Моје 3“ нису се пласирале у финале 58. такмичења за „Песму Евровизије“. Земље које су се избориле за финале су: Молдавија, Данска, Литванија, Русија, Ирска, Белгија, Естонија, Украјина, Белорусија и Холандија.

22.54 - Србија без карте за финале. 

22.47 - Први финалиста Молдавија. 

22.17 - Савршеним наступом у Малмеу „Моје 3" затвориле су прво полуфинално вече. Занимљивом и енергичном кореографијом и сјајним вокалима српске представнице дигле су на ноге публику, која је играла уз мелодију Љубав је свуда.

22.13 - У елегантној хаљини Кипранка Деспина Олимпиу отпевала лагану и романтичну нумеру. Насупрот ирској поруци, Белгијанац Роберто Белароса тврди да Љубав убија.

22.03 - Атрактивна плавокоса Белорускиња Алјона Ланскаја извела је најватренији наступ досад. Уз звуке виолине, у прелепој балској хаљини на којој су се мењале боје, молдавска представница отпевала је баладу O Mie. Ирац Рајан Долан поручио је свима да само Љубав преживљава

21.52 - Сетну баладу Птице извела холандска представница Анук. Дабстеп ритмом црногорски хип хоп двојац „Who See" заједно са одличним гласом Нине Жижић разбудио помало успавану публику у Малмеу и позвао је на Игранку. Шармантни Литванац Андруис Појавис отпевао нумеру Something.

21.38 - Уз звук фруле Данкиња Емели де Форест отпевала је песму Само сузе, која подсећа на прошлогодишњу победничку Еуфорију. Сигурно извођење Рускиње Дине Гарапове. Занимљивим драмским наступом Украјину представила Злата Огневич баладом Гравитација.

21.24 - Естонка Биргит Олгемел отпевала је лагану баладу, док је словеначка такмичарка енергичним наступом запалила дворану у Малмеу. Нумером Мижерја хрватски представници Клапа са Мора успели су на кратко да публику преселе на обале Далмације.

21.11 - Прво полуфинално вече је почело наступом Аустријанке Наталије Кели са нумером Shine.

У Малме арени завршено прво полуфинале 58. „Евросонга". Српске представнице „Моје 3" нису прошле, док су место у финалу обезбедиле Молдавија, Данска, Литванија, Русија, Ирска, Белгија, Естонија, Украјина, Белорусија и Холандија.

Упркос томе што су савршено извеле песму Љубав је свуда, српске представнице нису се изборила за учешће у финалу 18. маја. Занимљиво ниједан од представника са простора бивше Југославије није прошао у финале.

Извршни директор пројекта „Песме Евровизијe Србије" Душка Вучинић рекла је након објављивања финалиста да је „Евросонг" музичко такмичење на коме је Србија имала великог успеха.

„Овакве ствари се догађају. 'Моје 3' су лепо представљале своју земљу у Малмеу и ништа није трагично. Жири из 16 земаља плус још три вечерас је дао своје оцене, публика своје гласове и добили смо првих 10 финалиста", истакла је Вучинићева.

Специјална гошћа првог полуфинала била је прошлогодишња победница Лорин, која је са измењеном верзијом песмом Еуфорија отворила надметање у Малмеу. Водитељка и домаћин Евросонга је шведска комичарка Петра Меде.

Полуфинално вече је отворила Аустријанка Наталија Кели, а уследиле су Естонија, Словенија, Хрватска, Данска, Русија, Украјина, Холандија, Црна Гора, Литванија, Белорусија, Молдавија, Ирска, Кипар, Белгија и Србија.

Слоган 58. по реду „Песме Евровизије" гласи „Ми смо једно", чиме је хтело да се укаже на различитости, жељу за јединством и слагањем међу народима.

Заштитни знак овогодишњег такмичења је лептир, а у Малме арени сцена ће бити тог облика. Основа главне позорнице у арени биће кружног облика, са пистом која води до споредне бине, на другом крају арене.

Вечерашњи шоу ће трајати до отприлике 11 сати, а последњих пола сата ће се гласати. Од 16 полуфиналиста само ће десет проћи у финале и наступити у суботу 18. маја.

Друго полуфинално вече одржаће се у четвртак, када ће наступити других 16 земаља: Албанија, Јерменија, Азербејџан, Бугарска, Македонија, Финска, Грузија, Грчка, Мађарска, Исланд, Израел, Летонија, Малта, Норвешка, Румунија, Сан Марино и Швајцарска. 

Право директног проласка у финале имају представници „велике петорке" - Велика Британија, Француска, Немачка, Шпанија, Италија и представник земље домаћина Евросонга - Шведска.

Број коментара 100

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво