За гласање лансирана и мобилна апликација

Европска радиодифузна унија (ЕБУ), у сарадњи са својим партнером Дигаме Мобиле објавила је официјелну мобилну апликацију Песме Евровизије за „паметне“ телефоне. Први пут у историји гледаоци ће имати прилику да преко апликације, која је доступна за ајфон и телефоне са андроид платформом, гласају за своје фаворите.

Апликација ESC током читаве године обавештава корисника о вестима, фотографијама и видео записима са Евровизије и омогућава бесплатно преузимање песама са овогодишњег такмичења. Оригинални детаљ ове апликације је „други екран" који константно обавештава корисника о такмичарима, њиховим песмама, ревијалном делу, као и о резултатима гласања.

После извођења свих песама, гледаоци могу гласати за своје фаворите путем телефона, СМС поруке, али и путем апликације. Глас путем апликације биће награђен видео одговором из такмичарског бекстејџа.

ЕБУ је у сарадњи са Јавним сервисима Шведске (СВТ), Немачке (НДР) и Холандије (ТРОС) понудила љубитељима Евровизије апликацију на енглеском, шведском, немачком и холандском језику, а у плану је превођење на још неколико језика.

Све представнике српске дијаспоре позивамо да и на овај начин гласају за представнице Србије у Малмеу 14. маја у полуфиналу када је „Моје 3" под редним број 16 извести композицију „Љубав је свуда".

Подсећамо да прве полуфиналне вечери у уторак за Србију могу да гласају гледаоци из Велике Британије, Шведске, талије, Данске, Хрватске, Украјине, Холандије, Аустрије, Словеније, Естоније, Русије, Литваније, Ирске, Белорусије, Кипра, Црне Горе, Белгије и Молдавије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара