Спектакуларно отварање "Евросонга 2009"

Гламурозна церемонија на којој се представило 18 држава остаће упамћена по спектакуларној бини, захтевним кореографијама, али и по наступу ансамбла Црвене армије и групе "Тату".

Прво полуфинално вече на којем се за пласман у финале борило 18 земаља засигурно је обележио наступ ансамбла Црвене армије "Александров" који је заједно са девојкама из бенда "Тату" отпевао хит "Not Gonna Get Us".

У ноћи спектакуларано бајковитог отварања "Евросонга 2009" доминирале су брзе песме, креативност у наступима, интересантна сценографија и сценски ефекти, као и гламурозна бина - највећа у досадашњој историји Евросонга.

Полуфинални избор првих десет финалиста, када су из даљег такмичења испали неки који су се на кладионицама добро котирали, показао је да су код оваквих такмичења прогнозе ипак незахвалне.

На прес конференцији након прве евровизијске вечери извршни супервизор Евросонга Сванте Стокселијус изјавио је да је из јучерашњег првог полуфинала у топ десет ушао извођач који није био у десет најбољих према гласовима гледалаца, већ према мишљењу жирија.

Према правилу које је ступило на снагу пре почетка прошлогодишњег Евросонга у Београду, првих девет такмичара који ће учествовати у финалу бирају гледаоци, док десети финалиста постаје извођач који од жирија добије највећи број гласова, а не налази се међу девет најбољих према гласовима публике. Међутим, за разлику од прошлогодишњег Евросонга у Београду када су у првом полуфиналу гледаоци и жири изабрали истих десет такмичара за финале, ове године један такмичар иде у финале само захваљујући гласовима жирија.

"Име такмичара који је у финалу захваљујући гласовима жирија биће објављено у суботу, после финала овогодишњег Евросонга" - додао је Стокселијус.

Објављујући на свом блогу прве утиске из импозантне московске хале "Олимпијски", представница Русије Анастасија Приходко, која ће као представник земље домаћина наступити у финалу, признала је да је држала палчеве представницима Босне и Херцеговине.

"Друго полуфинале биће много неизвесније јер ће због јаке конкуренције борба за улазак у финале бити много тежа" - додала је овогодишња руска представница.

Анастасија је прва учесница у историји овог престижног музичког фестивала која на Интернету води дневник о овом такмичењу.

Наши представници на Евросонгу Марко Кон и Милан Николић прво полуфинале пратили су у самој Арени "Олимпијски" - како би осетили атмосферу пре него што на њих дође ред.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара