Прво гостовање Лука Блека у Шведској наговештава да ће његова песма бити добро прихваћена

Велика подршка на почетку, скандирање у току песме и још већи аплауз на крају, током наступа Лука Блека у Шведској, наговештава да ће његова песма „Само ми се спава“ бити једна од оних о којима ће се причати.

Лук Блек, представник Србије на предстојећој „Песми Евровизије“, наступио је у Шведској на концерту поводом великог финала Мелодифестиваленана коме је изабран њихов представник за Ливерпул.

Гостујући у Јутарњем програму, Лука признаје да му је било необично да са својом песмом Само ми се спава наступи пред публиком.

Али је било лепо. Плашио сам се јер је нова публика, нова земља. Да ли ће људи уопште знати песму. Била је пуна дворана, али су сви знали песму, сви су певали и ја сам им показао начин на који ја изводим ову песму. Тако да, стварно је било дивно“, истиче Лука.

Конференција за медије коју је одржао Лука трајала је више од два сата, наводи Срђан Младеновић, члан РТС-овог прес-тима.

За Луку је било огромно интересовање. Новинари су стајали у реду и желели су да сазнају све о њему. Пре свега о чему песма говори, што је нама и Луки најбитније. Затим какав ће наступ бити у Ливерпулу, да ли ћемо га мењати и да ли ће песма остати у комбинацији енглеског и српског језика. Просто занимало их је све што је битно за Евровизију и евровизијску публику која, морам да кажем, жељно ишчекује његов наступ“, наглашава Младеновић.

Србија је, иначе, први пут позвана да гостује у Шведској чији је „Мелодифестивален“ један од најпраћенијих музичких догађаја, а због наступа Лорин био је присутан огроман број новинара.

Тренутно се одвија састанак шефова делегација у Ливерпулу, а после тога ће бити донета одлука на које ће још турнеје ићи Лука. Имамо позиве из шест-седам градова. Ту су и Тел Авив, Барселона, Мадрид, Амстердам, Лондон, Варшава. Тако да до краја недеље ће се знати које ће земље још посетити“, додаје Срђан Младеновић.

Из публике у Шведској је после Лукиног наступа чуло се и Констрактино „Бити здрава, бити здрава“.

Након што сам завршио имао сам разговор на позорници и шалио се са публиком и кренули су да певају 'бити здрава', вероватно и као подршка пошто знају да смо Констракта и ја дугогодишњи пријатељи. То је уједно било и једно од редовних новинарских питања“, додаје Лука.

Што се тиче предстојећег наступа у Ливерпулу, Лук Блек каже да ће бити задржана иста форма као на „Песми за Евровизију“, али ће бити унапређена јер то омогућава величина сцене.

Лука наступа у првом полуфиналу 9. маја. Систем гласања је ове године промењен и у полуфиналима гласа само публика и могу сви да гласају, а не само земље које се такмиче у том полуфиналу, а преко апликације и гледаоци из целог света.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво