Лук Блек започео евровизијску турнеју у Шведској

Непуних недељу дана након победе на "Песми за Евровизију 2023", нови представник Србије започео је своју евровизијску турнеју. Прва станица - Шведска.

Лук Блек започео евровизијску турнеју у Шведској Лук Блек започео евровизијску турнеју у Шведској

Традиционално, једна од најтрофејнијих евровизијских земаља свог представника бира средином марта, а ове године, интересовање медија и фанова чини се да је веће него икада, јер је једна од главних фавориткиња евровизијска победница из 2012 - Лорин.

Представник Србије, након победе на нашем националном избору, које се ове године у јавности помиње као једно од најинтересантнијих, добио је позив од ОГАЕ Шведска да наступи на концерту поводом великог финала "Мелодифестивалена".

Током дана, одмах по слетању у Стокхолм, Лука је имао прилику да разговара са акредитованим новинарима који су у великом броју били заинтересовани за њега и песму "Само ми се спава", која се већ издвојила као другачија, неочекивана и мистична, а Србија као земља која, по мишљењу многих новинара, на Евровизију увек шаље "нешто другачије".

Након двочасовног разговора са медијима, делагација Србије упутила се на тонску пробу у "Нален", елегантну зграду из 19. века, чији се простор често користи за концерте и конференције.

Сат времена након поноћи, као последња нумера и круна вечери, пред узаврелом публиком у распродатој дворани у Стокхолму, Лук Блек извео је први пут "Само ми се спава" пред евровизијском публиком, која га је, рекло би се по њиховим реакцијама, одмах заволела. А чуло се и понеко "бити здрава, бити здрава", јер евровизијска публика не заборавља своје омиљене звезде и њихове песме.

Велика подршка на почетку и скандирање у току песме, и још већи аплауз на крају, могу да нам наговесте да је Лукина песма једна од оних о којима ће се причати током Песме Евровизије у Ливерпулу.

На позив организатора, Лук Блек ће финале "Мелодифестивалена" пратити уживо из "Френдс арене", што ће бити још једна прилика за упознавање са фановима и интернационалним медијима.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво