Песничко пролеће у Паризу

Сабор песника српске дијаспоре, у оквиру песничког пролећа, у Паризу, у организацији Удружења “Art er la vie“, чији је оснивач и председница песникиња Даница Дана Додић, одржан је 23. марта 2024. године, у Цркви Светог Саве. То је 24. по реду сусрет, који се сваке године, традиционално, организује крајем марта месеца.

У присуству великог броја песника, присутне је поздравио старешина прота Никола Шкрбић. Ученици из Српске допунске школе, уз подршку професорке Милије Јевремовић, говорили су стихове Добрице Ерића, Мике Антића и Десанке Максимовић. У музичком делу програму, наступили су Емилија Филиповић и Драгутин Јастребић.

У књижевном делу програма, своје стихове су, између осталих, говорили: Мирјана Никић, новинарка листа “Политика”, Александар Саша Јовановић, председник Удружења “Седмица”, Нисвета Грабовац, Ранка Тодоровић Грубјешић, Власта Шаркаменац, Душица Станисављевић, Никола Шуица и други.

У име Аустријско-српског културног друштва, наступила је проф. Светлана Матић, књижевница из Беча. Она је обавестила присутне о досадашњим активностима Друштва, које ове године прославља пет година успешног постојања и рада. Говорила је своје стихове „Мина у песми“ и позвала учеснике да посете Беч.

Такође је обавестила присутне да ће у Бечу 8. априла 2024. године, у 17.30, у прсторијама Конзулата Републике Србије у Аустрији, бити отварање њене ауторске изложбе, посвећене Милици Стојадиновић Српкињи. Изложбу ће свечано отворити Њ.Е. Марко Благојевић, амбасадор Републике Србије у Аустрији.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво