Највећа манифестација врхунског српског фолклора у Аустрији 13. априла

Смотра културно-уметничког стваралаштва Срба у Аустрији, која се 13. априла одржава у Халлманн Доме у Бечу, у организацији Аустријског савеза српског фолклора (АССФ), окупиће велики број врхунских ансамбала у алпској републици који ће пред многобројном публиком показати своје играчко умеће.

Ансамбли наступају у два блока, такмичарском и ревијалном делу. До сада је за учешће пријављено 13 ансамбала. Смотра је, уједно, и квалификационо такмичење за Европску смотру српског фолклора дијаспоре која се у мају одржава у Београду.

"Све је спремно за 39. Смотру културно-уметничког стваралаштва Срба у Аустрији на којој ће публика и овог пута моћи да ужива у наступима најбољих ансамбала у Аустрији и Европи. Интересовање међу српском дијаспором је велико, а први контигент улазница је распорат. Ове године смо припремили једну новину, за све учеснике смо обезбедили специјалне награде за различите области – народна ношња, кореографија и слично, али и ваучере изненађења", каже Александар Станковић, председник АССФ.

"Желим да се захвалим свим институцијама које су подржале ову манифестацију, међу којима су Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, Град Беч, општина Фаворитен, Фракција социјалдемократских синдикалаца (ФСГ) и многе друге, као и свим спонзорима. На значај Смотре указује и интересовање високих представника институција Републике Аустрије и Републике Србије који ће својим присуством увеличати ову манифестацију. С обзиром да се део улазница већ распродао, позивам све који желе да, 13. априла, буду на Смотри културно-уметничког стваралаштва Срба у Аустрији пожуре по своје улазнице, како би на време обезбедили своје место у публици с обзиром да је број места ограничен", поручује Станковић.

 О АССФ

Аустријски савез српског фолклора (АССФ) основан је 2020. године и окупља 28 удружења, клубова и културно-уметничких друштава из Аустрије. Главна мисија Савеза је да развија, унапређује, координира и повезује културно-уметничка друштва, како међусобно, тако и са другим релевантним установама културе у матици и Републици Аустрији, док је главна делатност очување, подстицање и извођење српских традиционалних игара.

уторак, 28. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије