Читај ми!

Крос РТС-а одржан у Франкфурту

Крос РТС-а је највећа дечја манифестација која се одржава у Србији, а последњих дестак година и у дијаспори, у земљама где се одвија допунска настава српског језика.

Крос РТС-а у дијаспори одржава се пети пут у Франкфурту на Мајни, а трећи пут су гости на терену Фудбалског клуба "Темпо". Пуну подршку пружа руководство клуба, јер спроводе целу техничку организацију.

Крос РТС-а  је веома лепа манифестација у којој учествују, како ученици који похађају допунску наставу на Српском језику, тако и друга деца која нису ђаци допунске наставе.

Осим што ова манифестација има спортски карактер, већ и социолошку димензију јер, поред трке, окупља наше људе, читаве породице које живе у дијаспори.

Крос РТС-а организује се у сарадњи три министарства, Министарство омладине и спорта Републике Србије, Министарство просвете Републике Србије и Министарство спољних послова.

Велику помоћ и подршку даје дипломатско конзуларно представништво, Генерални конзулат Републике Србије у Франкфурту, који преузима на себе један део организације.

Овогодишњи крос је протекао веома добро, са великим бројем учесника - око 200. Деца су се такмичила у девет категорија, од првог до осмог разреда. Организована је и трка за предшколце у две групе. Одржана је и ревијална трка сениора, тј. родитеља, који су такође добили награде и дипломе.

Победници су добили официјелну диплому Кроса РТС-а као и медаље, које сваке године доставља организатор.

Овогодишња манифестација посвећена је другарима из О.Ш. "Владислав Рибникар" у Београду, који су највише погођени трагичним догађајима почетком маја. Другари из Франфурта послали су им поруке подршке у виду цртежа и речи пуних подршке и утехе. Цртежи су били окачени на огради спортског терена и могли су их видети сви учесници и сви посетиоци.

На Кросу РТС-а учествовали су ученици који похађају допунску наставу српског језика из Франкфурта на Мајни, Офенбаха на Мајни, из Висбадена, Мајнтала, Дармстата, Бад Хомбурга и Бад Филбела. Наставници који су радили на организацији кроса су Бојана Ракоњац, Соња Зрнић, Татјана Милановић, Зорица Младеновић и Владимир Живанов. Кординатор за наставу је Биљана Букинац.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво