Читај ми!

Светосавска академија у Хамбургу

У петак 27. јануара, у сали Храма Светог Архангела Михаила у Хамбургу, ученици Допунске наставе на српском језику у организацији Министарства просвете Републике Србије одушевили су публику програмом који су извели поводом обележавања школске славе Светог Саве. Након програма који је уприличен, ученицима су традиционално уручени и светосавски пакетићи.

Учитељица Татјана Филиповић је поздравила присутне захвалила се ученицима, родитељима, члановима Савета родитеља, представницима Конзулата Републике Србије у Хамбургу, као и свештеницима Црквене општине Хамбург на безрезервној подршци коју пружају при организацији и реализацији и наставних и ваннаставних активности.

Окупљенима су се обратили и конзулка Милена Николић и свештеник Синиша Вујасиновић. Конзул Милена Николић поздравила је све учеснике, честитала славу и изразила задовољство великим одзивом. Истакла је значај образовања и посебну прилику да деца у оквиру Допунске наставе на српском језику имају прилику да уче и сачувају свој језик и традицују.

Отац Синиша Вујасиновић је говорио о светитељу Сави и позвао присутне да са пажњом погледају програм који су припремили ученици Допунске наставе на српском језику.

Емотивним казивањем текстова и песама о Светом Сави, његовом одрастању, животу, делу и значају за српски народ, ученици су разнежили и одушевили публику.

Након програма, дружење родитеља и ученика је настављено у пријатној атмосфери.

 

уторак, 28. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије