Превеслале су Атлантик

Ана Жигић је за 28 дана и ноћи са три другарице превеслала Атлански океан, са циљем да ту победу посвети женама које болују од ендометриозе.

Ана Жигић каже да је главне бриге, док су она и три другарице из Велике Британије веслале преко Атлантика, биле не толико ајкуле него више плави малини, који могу да имају више од 800 кг и који су претили да пробуше дно чамца, као што је једном приликом и забележила.

Ана, иначе, живи у Лондону од своје 3. године, мајка јој је Српкиња, а тата Словенац. Решили су да учествују у трци да би инспирисали жене да се баве спортом, али и да помогну 4 добротворна циља, а за Ану је било посебно важно да помогну борбу против ендометриозе.

"Само нас четири насред океана, било је баш интересантно...Умор је огроман, али доживеле смо јако лепе ствари, виделе смо животиње, звезде...Смењивале смо се, две су веслале а две одмарале и то на два сата. Морали смо да носимо храну за 55 дана и то су кесице суве хране, а имали смо и десолинатор како смо могли да имамо свежу воду.

Било је повремено неких страхова, када су били огромни таласи, око 12 метара, а није било Месеца, био је мркли мрак...Али ниједном нисмо зажалиле што смо на том чамцу и морам да признам да ми мало и недостаје", искрена је Ана.

 

среда, 29. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије