Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Гости вечерашње емисије су Радмила Сатарић и Срђан Куљанин. Реприза емисије у 02.03 на РТС Свет.

Књижевница из Новог Сада Радмила Сатарић, награђена је у Њујорку признањем коју додељује "Теслина научна фондација",  за роман "Никола Тесла инспирација".  Ауторка, кроз 62 приче пуне научних, књижевних и путописних података.  осликава време у коме је Тесла живео. Такође, дотиче се и савременог доба у коме се домети "генија из Смиљана" јасније сагледавају. Овим поводом, у госте нам долази књижевница Радмила Сатарић.

Срђана Куљанина домаћа и светска јавност нпрепознаје као уметника који на јединствен начин изражава свој таленат и који кроз употребу различитих сликарских техника исцртава косу. Срђан слика и на платну, па је креирао и нови уметнички правац - "српски кубизам". Он је у већ постојећи формат кубизма уградио националне елементе и симболе као што су шајкача, тробојка, орнаменти... Изложбом у Галерији Коларчеве задужбине, крајем прошле године, обележио је 20 година рада. Срђан Куљанин је вечерас наш гост.

У главном граду Канаде - Отави, организован је Светосавски бал. Ова традиционална приредба окупила је српску заједницу из свих крајева региона. Из Отаве извештава Биљана туцаков.

Татјана Телић је нови генерални конзул Босне и Херцеговине у Чикагу, која је на ту позицију дошла као представница Републике Српске. Баш као и генерални конзул Србије у Чикагу Дамјан Јовић, и она присуствује догађајима које организује српска заједница у САД.  Из Чикага извештава Александар Жигић.

Уредници емисије Тања Адамовић и Горан Маслар.

Реализација Ернестина Глигоријевић.

четвртак, 23. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара