Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Гости вечерашње емисије су Радмила Сатарић и Срђан Куљанин. Реприза емисије у 02.03 на РТС Свет.

Књижевница из Новог Сада Радмила Сатарић, награђена је у Њујорку признањем коју додељује "Теслина научна фондација",  за роман "Никола Тесла инспирација".  Ауторка, кроз 62 приче пуне научних, књижевних и путописних података.  осликава време у коме је Тесла живео. Такође, дотиче се и савременог доба у коме се домети "генија из Смиљана" јасније сагледавају. Овим поводом, у госте нам долази књижевница Радмила Сатарић.

Срђана Куљанина домаћа и светска јавност нпрепознаје као уметника који на јединствен начин изражава свој таленат и који кроз употребу различитих сликарских техника исцртава косу. Срђан слика и на платну, па је креирао и нови уметнички правац - "српски кубизам". Он је у већ постојећи формат кубизма уградио националне елементе и симболе као што су шајкача, тробојка, орнаменти... Изложбом у Галерији Коларчеве задужбине, крајем прошле године, обележио је 20 година рада. Срђан Куљанин је вечерас наш гост.

У главном граду Канаде - Отави, организован је Светосавски бал. Ова традиционална приредба окупила је српску заједницу из свих крајева региона. Из Отаве извештава Биљана туцаков.

Татјана Телић је нови генерални конзул Босне и Херцеговине у Чикагу, која је на ту позицију дошла као представница Републике Српске. Баш као и генерални конзул Србије у Чикагу Дамјан Јовић, и она присуствује догађајима које организује српска заједница у САД.  Из Чикага извештава Александар Жигић.

Уредници емисије Тања Адамовић и Горан Маслар.

Реализација Ернестина Глигоријевић.

уторак, 28. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије