Читај ми!

Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Гошће у студију су иконописац Марија Бајић и Милица Јоксимовић. Реприза емисије у 02.03 на РТС Свет.

Тринаеста традиционалана завршна изложба полазника Иконописачке радионице Свети Лазар приређена је 3. јуна у Атељеу и галерији Чубрило на Гардошу. У Иконописачкој радионици Свети Лазар, ствара се свет по мери ДОБРА, јер ИКОНА јесте ДОБРО у нама. У процесу стварања најважније је сазнавати и спознавати себе, откривати Бога, Цркву и стваралаштво као палету душе која расте у поноћи човека; како расту њихова дела и они постају понос својим родитељима, учитељима, пријатељима...

Много деце у узрасту између 5 и 18 година прошло је у предходних 13 година кроз иконописачку школу под менторством уметнице Марије Бајић која је са њима још од првог дана. У  радионици деца уче древну технику израде икона на липовом дрвету са позлатом, по канону Православне цркве. О изложби, раду са децом у иконописачкој радионици, у емисији ће говорити Марија Бајић, иконописац.

Фестивал француског филма биће одржан од 14. до 18. јуна на неколико локација у Београду, Новом Саду и Нишу. На овогодишњем петом, јубиларном издању публика ће имати прилику да погледа најновија остварења из Француске, од којих вишњих припадају овогодишњој селекцији Канског фестивала, једног од најзначајнијих филмских сусрета у свету. Пројекције ће бити одржане на обалама река Сава и Дунав (Косанчићевом венцу, Силосима и на платоу између две куле на Ушћу). О фестивалу ће говорити наша гошћа - Милица Јоксимовић.

Међународни фестивал, Дан Николе Тесле у Канади, одржаће се ове године 9. јула у Викторија парку на Нијагариним водопадима, дан уочи рођења чувеног научника. Фестивал ће се одржати на једној од најпопуларнијих светских дестинација и привући велики број туриста из целог света. Како теку припреме за Фестивал зна наша наша колегиница из Торонта Биљана Туцаков.

О активностима српске заједнице из Чикага извештава Александар Жигић.

Уредници емисије Тања Адамовић и Горан Маслар

Реализација Ернестина Глигоријевић

 

 

понедељак, 11. децембар 2023.
8° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу