Читај ми!

Србија на вези, РТС Свет, 18.55

У сусрет обележавања Дана примирја у Првом светском рату и стогодишњице доделе Албанске споменице 15. новембра 1921, ЈП Пошта Србије издала је серију пригодних поштанских маркица. Иницијатори су аутори пројекта "Албум сећања на наше претке из Првог рата", и то је један од повода да гост емисије буде Александар Василић.

Дејан Грујић, новинар и уредник у Радио Београду 202 објавио је књигу "Живот на цртицу" која представља поглед на стварност из угла обичног човека.

Књига је представљена публици у Београду и Цириху, а ускоро ће бити и широм Аустрије и Немачке. О "цртицама" из живота у емисији ће говорити Дејан Грујић.

Хуманитарна организација "Наши Срби" из Чикага обележила је своју славу. То је била и прилика да тамошња српска заједница види фотографије са пројекта "Земља живих" који су и помогли. Извештава Александар Жигић.

Удружење ликовних уметника "Урош Предић" из Швајцарске, у октобру је представило своје радове публици у Цириху на изложби под називом "Одјек времена". Посетиоци су имали прилику да се, осим са изложбеном поставком, свакодневно сусрећу и са самим уметницима.

Реприза емисије у 02.11 и сутрадан у 13.48 на РТС Свет.

Уредници емисије Тања Адамовић и Горан Маслар

Редитељ Ернестина Глигоријевић

недеља, 16. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије