Магазин Србија на вези, РТС Свет, 21.00

Гости вечерашњег "Магазина" су Звонимир Јовановић, председник Српског културног савеза, Зоран Богдановић, председник Српско-кинеског пословног, композитор Раде Вучковић, вокални солиста Јулија Винцан и харфисткиња Жељка Милошевић. "Магазин Србија на вези" можете гледати и на РТС2 у суботу, 7. децембра у 11.30.

Српски културни савез Швајцарске представља кровну организацију и активно учествује на окупљање Срба и очувању матерњег језика и српске културе. Тако ће и овог децембра Српски културни савез Швајцарске угостити глумце Народног позоришта из Приштине, који ће извести представу за најмлађу публику. Гост емисије председник Српског културног савеза Звонимир Јовановић.

На иницијативу Срба који живе у Народној републици Кини пре пет година основан је Српско-кинески пословни клуб. Главни циљеви су промоција српских фирми, успостављање контаката са институцијама Србије и институцијама у Кини. Гост председник Српско-кинеског пословног клуба Зоран Богдановић.

Генерални конзулат Србије у Торонту је на занимљив начин обележио годишњицу примирја у Првом светском рату. Била је ту изложба ратних фотографија, власништво Српске националне акдемије, као и презентација осам свески стрипова на српском језику. Публика у Канади је први пут могла да види и две изузетне колекције медаља и ордења из турско-српских и Великог рата. Извештава Бранка Дикановић Трбојевић.

Под слоганом "Ка светлости без међа", 6. 7. и 8. децембра 2019. године у Чикагу се одржава седми по реду Фестивал српског филма.

Музички гости композитор Раде Вучковић, Јулија Винцан и Жељка Милошевић.

Уредник Бобан Ковачевић

Редитељ Драгица Гачић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво