Србија на вези-регион, РТС Свет, 18.55

Који је формални статус Срба у Црној Гори? Да ли су они национална мањина, конститутивни или...? На основу чега остварују своја права? На Правном факултету у Београду, недавно је одржана трибина под називом "Положај Срба у Црној Гори". Један од учесника, проф. др Дејан Мировић (Правни факултет у Косовској Митровици) биће и наш вечерашњи гост, са којим ћемо разговарати на исту тему. Реприза емисије у уторак, 3. децембра у 13 сати.

У Дрвару (Федерација Босне и Херцеговине), где је већинско становништво српско, недавно је одржан састанак председника општина Кантона 10 са представницима Срба Посавског кантона. Закључак састанка да је заједничка сарадња неопходна, како би се живот повратника у ове делове БиХ побољшао. Опширније о томе извештавају колеге из Радио телевизије Републике Српске.

Село Брувно у Лици познато је по југословенском кошаркашу Николи Плећашу, али многи ће га запамтити и по Милени Плећаш, изузетној жени која се после избегличког живота у Србији и Грчкој, одлучила за живот у овом личком селу. Самохрана је мајка четири предивне девојчице, уз које, чини се, ништа не изгледа тешко. Причу о Милени Плећаш забележила је Васка Радуловић из ТВ продукције Заједничког већа општина Вуковар.

AКУД "Младост" из Темишвара, недавно је свечаним концертом обележио 50 година рада, а њихову вредност и значај у очувању српског фолклора и традиције у Румунији, у свом кратком филму представио је Никола Лакић.

Ово су само неке од прича у вечерашњој емисији. Будите са нама!

Уредници Мирослав Карлица и Нада Вукелић

Редитељ Ернестина Глигоријевић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво