Србија на вези, РТС Свет, 18.55

У Београду је представљен пројекат под називом "Образовни круг". Циљ је учење српског и француског језика и културе. Иницијатори пројекта су РТС и Савез атлетских талената Србије уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Гости емисије су коаутор пројекта, професор допунске наставе у Паризу, Блаженка Тривунчић и оснивач Кроса РТС-а Стеван Ковачевић. Реприза емисије у петак, 2. марта, у 13.05, на РТС Свет.

Још у емисији...

Српско-канадска фондација Стара Рашка од оснивања 2004. године, сваког Божића обрадује пакетима и новчаним прилозима неколико стотина деце на југу Србије. Заједно са истоименом сестринском организацијом из Београда труде се да побољшају услове живота у Пријепољу, Пријдору, Новој Вароши, Сјеници и Новом Пазару. Ових дана организовали су традицонални хуманитарни годишњи банкет и прославили Славу Светог Симеуна Мироточивог. Из Канаде извештава Бранка Дикановић Трбојевић.

Хуманитарна организација Наши Срби основана је у Чикагу пре мање од две године, а већ је остварила више значајних пројеката. Поред осталог, за Божић су уручили стотинама малишана поклон пакетиће у Храму Светог Саве у Београду. У Чикагу су одржали презентацију онога на чему су радили током прошле године. Извештава Александар Жигић.

У Аустралији је гостовао Иван Бекјарев. Екипа емисије Срби са Петог континента, уредника Драгана Гавриловића, коју емитујемо у оквиру серијала Медијска мрежа српске дијаспоре снимила је интервју са бардом нашег глумишта. Са њим је разговарала Далиборка Крстић.

Уредник и водитељ емисије Бобан Ковачевић

Редитељ Маја Мандић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво