Подршка плесном спорту свих ових година

Протеклих 20 година плесни спорт у Србији подржале су бројне спортске и државне институције. Свој допринос дала је и наша кућа, Радио телевизија Србије, као и уреднице "Магазина Србије на вези", новинарке Програма за дијаспору РТС-а, Јелена Ђорђевић Поповић и Мирјана Николић.

У Кристалној дворани хотела Хајат риџенси у Београду, одржана је свечана додела признања организацијама и појединцима за заслуге и резултате које су остварили у развоју и унапређењу плесног спорта у Србији.

Свечаност је била организована уз присуство великог броја пријатеља спортског плеса, званичника из света спорта, политике и медија.

Посебна признања добили су РТС, Адриа медиа груп, Рингиер, Хајат риџенси Београд и друге институције и медији.

Од појединаца који су у протеклих 20 година допринели развоју плесног спорта у Србији и популаризацији, награде су добили између осталих: Милан Милеуснић, Данијела Карић, Душан Перић, Душко Николић, уредник Јутарњег програма РТС-а, Сања Маринковић (ТВ Пинк) и уреднице емисије Магазин Србије на вези РТС-а, Мирјана Николић и Јелена Ђорђевић Поповић.

"Ових 20 године је пролетело, рекла бих сигурним, али и елегантним кораком. Фантастично је сарађивати са професионалцима, уметницима, добрим сарадницима какви су сви у овом савезу. Посебно истичем почетак сарадње са г. Јефтићем, сада са Иваном Милеуснићем. Срећно према олимпијском спорту, исто тако сигурно и елегантно. Емисији Србија на вези РТС-а можете увек да се обратите јер ми пратимо и све оне које су почели да се баве овим плесом, а наставили су своје каријере у иностранству, а и оне који су у Србији. Пуно среће", пожелела је Јелена Ђорђевић Поповић плесачима.

"Обележавамо и потписивање уговора са Српском плесном асоцијацијом која обухвата савремени плес, која је недавно постала и члан Плесног савеза Србије, тако да смо ми значајно увећали своје чланство. Представили смо и неке чланове савременог плеса, нове дисциплине Плесног савеза Србије, који је до сада био заступљен углавном са латино-америчким стандардним плесовима. Важно је да напоменем да је једна плесна дисциплина уврштена у The Youth Olympic Games (YOG), тако да смо на мала врата ушли у олимпијски програм и очекујемо да ће и остале дисциплине убрзо бити у пуном програму Олимпијских игара, тако да се овај наш спорт полако, али сигурно афирмише", рекао је за РТС Ненад Јефтић, председник Плесног савеза Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара