Читај ми!

Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Гошће у студију су етноархеолог др Биљана Ђорђевић и Маја Цветковић из групе E play. Реприза емисије у 02. 17 и сутрадан, у среду, у 13.28.

У селу Злакуса, у Златиборском округу, вековима се производе керамичке посуде намењене термичкој обради хране и то је њихова примарна функција. Посуде су квалитетне, отпорне на ватру и чврсте, а храна спремљена у њима укуснија од оне која се спрема у металном посуђу. У недавно објављеној двојезичној (српско-енглески) књизи „Злакуско лончарство" др Биљана Ђорђевић, етно-археолог, каже да је циљ књиге да објасни шта је то злакуско лончарство, зашто се у традиционалном облику сачувало до данас и шта треба радити да се његови суштински сегменти очувају. О књизи, али и свом вишегодишњем истраживању, говориће гошћа -етно археолог др Биљана Ђорђевић.

Од 23-25. септембра у Новом Саду биће одржан 11. по реду међународни ТАКТ фестивал. Фестивал подржава ауторско стваралаштво и и неафирмисане уметнике из Србије, региона и Европе. У музичком делу учествује београдски бенд "Е плаy"Један, а гошћа емисије тим поводом је Маја Цветковић.

Нада Мартиновић, рођена Шапчанка, већ 25 година живи у Кливленду, у Охају. Веома је активна у српској заједници у Кливленду и предано ради на представљању Србије, српске културе и традиције, не само у Америци, него и широм света. Оснивач је дечјег хора "Свети Сава" који ове године слави две деценије рада.

Српска православна црква Свети Никола у америчком граду Индијанаполису већ неколико година у септембру организује свој српски фестивал. Овај догађај привлачи све већи број посетилаца, а тамошњи свештеник, отац Драган Петровић има и интересантну анегдоту са Новаком Ђоковићем. Извештава Александар Жигић.

Уредници емисије Тања Адамовић и Драгана Живојновић

Реализација Ернестина Глигоријевић

среда, 21. фебруар 2024.
9° C

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво