Сублимне фреквенције

Емитоваћемо одабране нумере са албума „This One’s For The Dancer & This One’s For The Dancer’s Bouquet” Спенсера Круга који наступа под именом Моонфаце. Ово издање објавила је крајем октобра издавачка кућа Jagjaguwar.

Као што и сам наслов указује, овај албум састоји се из две повезане али потпуно различите идеје. Наиме, музика на овом албуму потиче из неповезаних пројеката Спенсера Круга, на којима је радио са потпуно различитим сарадницима, забележеним у различитим студијима, градовима и у другим временским периодима и животним фазама. Ипак, према његовим речима, уместо да створи два одвојена издања или да песме групише на две плоче у оквиру истог ел-пија, он је одлучио да их све споји у један изузетно дугачак албум од осамдесет минута, сматрајући да ће сталне промене које се нижу једна за другом бити боље искуство за саме слушаоце.

Тако имамо, с једне стране, седам нумера, које у свом наслову садрже реч Минотаур, а које су написане из перспективе чувеног митолошког бића, заробљеног у лавиринту из којег је немогуће изаћи. Ове нумере карактеришу сањиви пејзажи, богати ритмички обрасци са израженим деоницама маримбе, док је глас провучен кроз ефекат вокодера, како би се што уверљивије дочарао свет једног Минотаура.

Преостале нумере написане су у традиционалном маниру рок песме у којима је обрађивао личне борбе и проблеме данашњег друштва, ослањајући се првенствено на звукове дигиталних синтисајзера и ефекат дилеја.

Уредница емисије Јелена Дамјановић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво