Читај ми!

Гастро-културна политика Србије

Тамара Огњевић, Дејан Загорац, Тихана Тркуља и Љиљана Зарков

Где је тренутно српска гастрономија у распону од традиционалне кухиње до молекуларне гастрономије и колико је тренутно стање важно а колико би требало да буде у контексту потенцијалне гастро-културне политике какву имају многе земље? Да ли актуелна институционална и индивидуална научна истраживања из области гастрономије представљају својеврсну иницијацију у свеобухватну националну политику у овој области, да ли нам је она потребна и од какве би то користи могло да буде? О овој теми за данашњу емисију говоре: Тамара Огњевић, докторанд, директорка „Артис цента", истраживач при Европском институту за гастрономију; Дејан Загорац, истраживач Завода за проучавање културног развитка и аутор гастро-културолошког пројекта „Гастрономска мапа Србије"; Тихана Тркуља из Италијанског института за културу и Љиљана Зарков, етно-домаћица из Славиње на Старој планини.

Уређује и води: Љубица Крминац

 

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се