Читај ми!

Гастро-културна политика Србије

Тамара Огњевић, Дејан Загорац, Тихана Тркуља и Љиљана Зарков

Где је тренутно српска гастрономија у распону од традиционалне кухиње до молекуларне гастрономије и колико је тренутно стање важно а колико би требало да буде у контексту потенцијалне гастро-културне политике какву имају многе земље? Да ли актуелна институционална и индивидуална научна истраживања из области гастрономије представљају својеврсну иницијацију у свеобухватну националну политику у овој области, да ли нам је она потребна и од какве би то користи могло да буде? О овој теми за данашњу емисију говоре: Тамара Огњевић, докторанд, директорка „Артис цента", истраживач при Европском институту за гастрономију; Дејан Загорац, истраживач Завода за проучавање културног развитка и аутор гастро-културолошког пројекта „Гастрономска мапа Србије"; Тихана Тркуља из Италијанског института за културу и Љиљана Зарков, етно-домаћица из Славиње на Старој планини.

Уређује и води: Љубица Крминац

 

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом