Доживети стоту

Овог јутра говоримо о активном и креативном старењу. То је била и тема овогодишњег тродневног Фестивала "Златно доба" у организацији Града Београда и Геронтолошког центра Београд.

Представићемо и лауреате Фестивала "Златно доба", међу којима су и двојица новинара и водитеља Првог програма Радио Београда. Ђорђу Ненадовићу, водитељу емисије „Караван" припала је награда „Златно доба за животно дело", а оснивач и дугогодишњи уредник емисије „Доживети стоту" Видак Масловарић добио је признање „Златна реч за хумано новинарство".

У Врњачкој Бањи у уторак, 29. септембра, почиње Осма Олимпијада спорта, здравља и културе трећег доба на којој ће се окупити хиљаду пензионера из целе Србије. Наш гост биће члан Организационог одбора те манифестације Милорад Стошић са којим ће директно из Ниша разговарати Озрен Рашић.

Поводом обележавања стогодишњице од повлачења српске војске и народа преко Црне Горе и Албаније наша експедиција састављена од професионалних спортиста и планинара кренуће почетком зиме путањом "Албанске голготе". Од Пећи, преко Чакора и Проклетија, пешке ће стићи до албанске обале - до Драча. Биће то својеврсна реконструкција повлачења српске војске у лошим временским условима и по непроходним путевима. О "Албанској голготи" сто година после, говори вођа експедиције Марко Николић.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Радио Београд 1, 09.05

Насловна страна: Ђорђе Ненадовић

Фото: Марина Стојадиновић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво