Znanje imanje-8.11.2020.

Agroekonomija nas uči kako da iskoristimo mogućnosi u proizvodnji hrane i pronađemo najbolje mesto na tržištu.

Prirodni uslovi, znanje, motivacija, ambicija, tradicija u porodici, i i organizacija - važne su karike koje vode ka uspehu. Takozvani mali proizvođači mogu da ostvare profit ako su deo kooperative koja ukrupnjava proizvod, ili ako tradicionalne specijalitete nude na trpezi eko-etno turizma. Zato u ovom izdanju Znanja imanja govore:
Milijana Šekler, iz sela Rudno sa Golije, kako je svoje veštine pretočila u porodični biznis i osvojila nagradu "Jaka žena".
Vukičeviči iz Guče, šta je sve potrebno da napreduje i porodica i posao i njihovi kooperanti.
Dragoslav i Mira Lalić iz sela Jasenice kod Negotina, zašto su njihovi sirevi od mleka od bele koze važni na trpezi vinskog turizma.
Milan Tešić iz Jarka kod Sremske Mitrovice, šta moće da unapredi četvrta generacija povrtara.
Jelena Jakši - filolog i mama, kakvi su izazovi u veselim zalogajima.
Urednica: Jasmina Nikitović Stojičić

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара