Читај ми!

Jovanka Broz i tajne službe, 8-10

Do pogoršanja odnosa između Tita i Jovanke došlo je krajem 1974. i u toku 1975. godine. Jovanka oseća da je ugrožena i kao Titova i kao supruga predsednika Republike. Zbog toga optužuje službe bezbednosti, Staneta Dolanca i Nikolu Ljubičića da su Titu podmetnuli mlade i lepe maserke.

Neki Titovi saradnici koriste Jovankine emotivne reakcije da bi je prikazali kao paranoidnu ličnost, koja može čak i fizički da ga ugrozi. Tito ponovo staje u Jovankinu zaštitu i opravdava njene postupke, ali Dolanc i Ljubičić traže nove načine da ih razdvoje.

U ovoj epizodi gledaoci će videti koje su optužbe Titovi saradnici iznosili protiv Jovanke kako bi ih razdvojili.

Da li je šef vojne službe general Dane Ćuić objektivno referisao Titu i izneo tačne podatke u vezi sa Jovankom?

Da li je Jovanka zaista spremala državni udar zajedno sa generalom Jovanićem i ko ju je i zbog čega optužio za takve namere?

Kada je i zbog čega došlo do definitivnog prekida svih kontakata između Tita i Jovanke?

Zašto je general Ljubičić zvao Jovankinu sestru Nadu na razgovor? Kako je izgledao poslednji Titov razgovor sa Nadom, šta joj je rekao u vezi sa Jovankom i kakva je bila njena reakcija na to?

U igranom delu ove epizode učestvuju: Snežana Savić, Nebojša Dugalić, Branislav Lečić, Dragan Vujić Vujke, Milena Vasić, Nenad Ćirić, Miloš Vlalukin i Predrag Miletić.
Producentkinja serije je Danka Milošević i produkcija GFC. Režiser je Nedeljko Kovačić, a autor scenarija Svetko Kovač. Narator je glumac Tihomir Stanić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво