Uvođenje u posao, TV film

TV film „Uvođenje u posao", snimljen je prema scenariju Dragoslava Mihailovića, u režiji Vladimira Momčilovića .

Ovaj jedini televizijski scenario našeg izuzetnog pisca, naručen je i napisan za dramski ciklus "Sedam smrtnih grehova" pod nazivom "Subota crn dan za posao". Tada su realizovani TV scenariji "Drveni sanduk Tomasa Vulfa" Danila Kiša, "Ubistvo u noćnom vozu" Mirka Kovača , "Generali ili srodstvo po oružju" Borislava Pekića, "O proždrljivosti" Bore Ćosića i "Ratnički talenat" Živojina Pavlovića.

Ubeđujući svog mladog pomoćnika da je posao putujućeg prodavca knjiga dobar posao, uvodeći ga u tajne zanata, stariji akviziter Buda, već načet životom, pred svima, pa i na svoje sopstveno iznenađenje, ne rekonstruiše svoj neuspeh, lutanja i nemoć, već snagom izrazite ljudskosti odbacuje svoju grubu životnu filozofiju koja mu je služila kao maska i otkriva svoje pravo lice. Da li se i dalje za bivšeg najboljeg đaka šabačke gimnazije, dečka koji je obećavao, akvizitera Budu može govoriti kao o običnom gubitniku i mizantropu?

Uloge tumače: Bora Todorović, Srđan Todorović, Jelisaveta Sablić, Miodrag Krivokapić, Josif Tatić, Ljubivoje Tadić, Dušanka Stojanović, Iva Štrljić i drugi.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво